MRAUK U i Rakhine staten, en gang centrum i et mægtig imperium og en af de rigeste byer i Østen gennem handelsforbindelser til Asien, Arabien og Europa. Idag er der ikke meget tilbage af denne storhed. Men de mange specielle templer og stupaer ligger der fortsat, om end delvis som ruiner, på de mange små højder rundt den nye Mrauk U by. 
PYIN O LWIN (Maymyo) var det foretrukne sted for de blege og varmt klædte europæere når varmen blev uudholdelig nede i Mandalay. Endnu finder man der huse og haver i britisk stil, og i byens centrum minder det gamle klokketårn, de få genblevne viktorianske bygninger og typiske long-shop huse om den svundne kolonitid. De farverige heste-trukne taxier benyttes fortsat til at transportere mennesker og varer rundt i byen.
KALAW i Shan staten byder også på køligere klima i de varmeste måneder af året. Der findes mange etniske minoritets landsbyer i området omkring Kalaw, med faverige markeder og gode trekkingmuligheter ned til Inle søen og til Pindaya grotten.
PINDAYA er mest kendt for den store grotte oppe i bjergsiden der huser mere end 8000 Buddha figurer. Ingen synes at vide hvordan de alle er kommet der. Nogle er meget gamle og andre af nyere dato. Også omkring Pindaya findes der mange etniske landsbyer og gode trekkingmuligheder.
KYAING TONG i den østlige del af Shan staten tæt på den thailandske og kinesiske grænse. Engang associeret med narkotika og guerilla krige, men idag hovedsagelig en driftig og idyllisk provinsby med mange etniske minoriteter boende i udkantsområdene. Et spændende marked og gode muligheder for trekking.
NGAPALI BEACH i Rakhine staten, ud mod Den Bengelske Bugt. Hvid sand, blått vand og næsten ingen mennesker. En af de aller bedste strande i Asien.
MAWLAMYINE, administrativt hovedsæde for Mon staten og landets tredje største by. I kolonitiden kendt som Moulmein og udskibningshavn for teaktræ."Ved den grå Moulmein Pagode, med sit blik mod havet blå, sidder der en Burma pige, og på mig hun tænker på........."

Syd for Mawlamyine er Thanbyuzayat, der var endestationen for den 415 km lange jernbaneforbindelse de japanske okkupationsstyrker lod bygge mellem Thailand og Burma under anden verdenskrig ("Broen over floden Kwai"). Arbejdet  kostede over 100,000 mennesker livet, bl.a. et titusindevis allierede krigsfanger, hvoraf mange hviler på den nærliggende gravplads for alierede soldater.
KYAIKTIYO i Mon staten, et af de mest  hellige buddhistiske symboler i Burma, og navnet på en lille pagode der sidder på toppen af en stor, forgyldt sten der  balancerer på kanten af en klippe højt oppe på en bjergside. Det er et af Buddhas hår der efter sigende er placeret inde i stupaen i en så fin balance at det forhindrer stenen i at falde. Populær destination for buddhistiske pilgrimme.

IRRAWADDY, som Mekong og Ganges en de
mægtigste floder i Asien. På eventyr med komfortable
flodbåde, af 2 til 14 dages varighed, - 
Eller op Chindwin River
MYEIK/MERGUI i det mægtige skærgårdsområde i syd, mod Andaman havet der deles med Thailand. Uspolerede strande, uberørte pameøer og fantastiske undervandsoplevelser! Island Safari fra 4 til 7 dage ombord på "Sea Gypsy" eller spændende dage på Boulder Island